Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την έκδοση του Google Sketchup, ένα πρόγραμμα για τρισδιάστατη αναπαράσταση και σχεδιασμό, το οποίο ταρακούνησε τα σχετικά ήρεμα μέχρι τότε νερά της Autodesk λαμβάνοντας τεράστιο μερίδιο των πωλήσεων στην ήδη πολύ ανταγωνιστική αγορά του 3D modeling software.

Πλέον η πασίγνωστη εταιρία αναζήτησης, εισβάλει δριμύτερη κατευθείαν από τα εργαστήριά της με το Google Genie, ένα πρόγραμμα σχεδίασης ειδικευμένο σε ψηλά κτίρια (ουρανοξύστες). Η Google μας ενημερώνει σχετικά:

Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα σχεδίασης που θα εξυπηρετεί του αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς στο σχεδιασμό τους, ιδιαίτερα όσον αφορά ουρανοξύστες και ψηλά κτίρια. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει εργαλεία σχεδίασης από έμπειρους αρχιτέκτονες και μηχανικούς και επιπλέον εξελιγμένα εργαλεία ανάλυσης και εξομοίωσης. Το Genie αυτοματοποιεί και εξορθολογίζει τις διαδικασίες σχεδιασμού και κατασκευής με απεριόριστες επιλογές σχεδιασμού, επιτρέποντας στον αρχιτέκτονα να διατηρεί την μοναδικότητα της κατασκευής του εντός του αστικού ιστού.

Πηγή:   Globes